Urban Trail?

URBAN TRAIL ER EN UNIK TUR GENNEM HOVEDSTADSOMRÅDET

Urban Trail er et oplevelsesløb, der viser dig byen med alle dens facetter. Løbet arrangeres denne sæson i København, Roskilde og Helsingør. Glæd dig til at løbe 10 km igennem ikoniske bygninger, museer, haver, parker og gemte baggårde – tilmeld dig hos Billetto.dk!

Urban Trail arrangeres af Københavns Kulturkvarter, Dansk Arkitektur Center og Golazo Nordic.


Københavns nye kulturkvarter

Ruten i København har fokus på Københavns Kulturkvarter, som ligger i hjertet af København mellem Indre By og havnefronten. Urban Trail tager dig på en rejse gennem historiske byrum og storslået arkitektur. Vi vil bl.a. løbe gennem Christiansborg Ridebane, Glyptotekets smukke have, Københavns Rådhus og Christian IV’s gamle Bryghus. Det er ikke kun Københavns fortid, men også byens fremtid, som vi kigger nærmere på – bl.a. kommer vi forbi BLOX (tegnet af Rem Koolhaas/OMA), der i 2018 vil danne ramme for bl.a. Dansk Arkitektur Center samt rumme boliger, restaurant, butikker, kontorer, park og pladser.

Tilmeld dig her!


Roskilde: En tur igennem Ragnarok

I Roskilde er den store attraktion Vikingeskibsmuseet, der åbnede i 1969, og her løber vi igennem og mærker suset fra vikingetiden. Danmarks spritnye rockmuseum, Ragnarok, kommer vi også igennem, så man kan opleve moderne arkitektur tegnet af arkitekterne i COBE. Den nye kreative bydel i Roskilde, Musicon, er med på ruten og vi løber bl.a. igennem Hal 12, der normalt bliver brugt til at stå på skateboard i.
Bonusinfo: Hele Musicon er 250.000 m2 og rummede tidligere en betonvarefabrik.

Tilmeld dig her!


Helsingør: To run or not to run?

I Helsingør kommer vi til at mærke historiens vingesus på Hamlet’s Kronborg, Marienlyst Slot og Helsingør Rådhus. Museet for Søfart (tegnet af BIG architects) byder på prisbelønnet ny arkitektur og Kulturværftet på en blanding af nyt og gammelt i det tidligere skibsværft. Samtidig kan løberne nyde nærheden til Øresund, når ruten snor sig langs med havnepromenaden. Vi lægger også vejen forbi Konventum, lidt uden for byen, der byder på klassisk dansk arkitektur og design fra guldalderen i 50’erne.
Bonus-info: Oprindelig skulle Jørn Utzon have tegnet Konventum-bygningen, men han fik pludselig travlt med at tegne operahus i Sydney, så i stedet blev det tegnet af tre arkitekter i fællesskab.

Tilmeld dig her!


Urban Trail er arvtager fra Dansk Arkitektur Centers årlige Arkitekturløb og arrangeres af Golazo Nordic.